Kurumsal
İletişim

İhracatta ‘Bahar Havası’

Anasayfa > Ekonomi Haberleri > İhracatta ‘Bahar Havası’

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi)’in Nisan ayı ihracatı rakamları açıklaması ihracatçıları rahatlattı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Oranlar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artışla 13 milyar 153 milyon dolar olarak seyretti” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Nisan ayı ihracat rakamlarını Kastamonu TSO’da düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Büyükekşi, yılın ilk 4 ayındaki toplam ihracatın ise yüzde 9.5 artışla 53 milyar 428 milyon dolar olduğunu kaydetti. Nisan ayı verilerinin, ihracatçılara rahat bir nefes aldırdığını belirten Büyükekşi, “Bütün veriler gösteriyor ki 2014, değerlendirilmesi gereken bir fırsat senesi” açıklamalarında bulundu.

İhracatta fırsat yılı: 2014
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Küresel ekonomi ve talebe ilişkin gelişmeler, 2014'ün Türkiye için fırsat yılı olduğunu gösteriyor, ihracatçımız da bu fırsatı değerlendiriyor" dedi.

Büyükekşi, Nisan ayı ihracat rakamlarının değerlendirilmesi amacıyla Kastamonu TSO’da düzenlenen basın toplantısında, Mart ayında Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını, nisanda da artışın sürdüğünü, ihracatın bu yıl yüzde 10 artış temposunu yakaladığını söyledi.

Büyükekşi’den Kastamonu’ya övgü

Dış ticaret rakamlarının açıklandığı Kastamonu'nun son 10 yılda ihracatını 6 kat artırdığını ifade eden Büyükekşi, "Kastamonu Türkiye ekonomisi ve sanayisi için önemli işadamları yetiştirmiş bir ilimiz. Kastamonu önemli altyapı yatırımlarıyla ulaşım ağını geliştirirken ekonomik potansiyelini de canlandırma yolunda önemli adımlar atıyor" şeklinde konuştu.

Büyükekşi: “2014 hedefine ulaşırız”
Büyükekşi, "Artış performansın devamı halinde, 2014 yılı hedefi olan 166,5 milyar dolarlık ihracata ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle son 12 aylık ihracat, yüzde 1,6 artışla 155 milyar 765 milyon dolara yükseldi" diye konuştu.

Malta’yla ihracat tavan yaptı
TİM Başkanı Büyükekşi, Nisan ayında ihracatta atağa kalkan ülkelerle ilgili; “Nisan ayında Malta'ya ihracat yüzde 625, Ekvator'a yüzde 240, Vietnam'a yüzde 200, Dominik Cumhuriyeti'ne yüzde 186, Kolombiya'ya yüzde 185 ve Gabon'a yüzde 177 artış gösterdi. Nisan ayında AB'ye ihracat yüzde 22 artarak 5 milyar 884 milyon dolara yükseldi. Orta Doğu ülkelerine ihracatı yüzde 17 artarak 2 milyar 574 milyon dolara yükseldi. En fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 100 artışla Sakarya oldu" açıklamalarında bulundu.

"Veriler, ihracatta gelişmelerin olumlu yönde olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayı ihracat rakamları ile birlikte bu performansın devamı halinde, 2014 yılı hedefimiz olan 166,5 milyar dolarlık ihracata ulaşabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

< Tüm Ekonomi Haberlerine Git
  • Malkara Ticaret Borsası
  • Tekirdağ Ticaret Borsası
  • Ergene Yeşil Çevre Kooperatifi